Priscilla Du Preez NF8xhLMmg0c Unsplash

Werknemer met schulden of loonbeslag

Wijs uw werknemer op hulp bij schulden

Het is heel vervelend, maar schulden krijgen kan iedereen overkomen. Soms verandert het inkomen door diverse redenen, maar de uitgaven blijven hetzelfde. Als werkgever kan het soms waardevol zijn om in gesprek te gaan met je werknemer. Om zo hogere kosten te voorkomen en de werknemer een helpende hand te bieden.

Informatieverzoek over werknemer ontvangen

Door middel van een schriftelijk informatieverzoek vraagt de deurwaarder aan de werkgever informatie over het inkomen van de werknemer. Dit is vaak het het eerste moment dat de werkgever op de hoogte wordt gesteld van de schulden van de werknemer. Het hebben van schulden kan stress met zich mee brengen, daarom is het soms raadzaam om met je werknemer in gesprek te gaan. Zo kan er in kaart worden gebracht of het gaat om structurele financiële problemen of eenmalig.

Structurele financiële problemen

Is er sprake van structurele financiële problemen? Dan zijn er mogelijkheden om hulp aan te vragen.

De gemeente waar je woonachtig bent kan je vragen naar de mogelijkheden voor schuldhulpverlening en check wat de kredietbank Nederland voor je kan doen.

Liever geen hulp via de gemeente? BFS bewindvoering biedt ook diverse mogelijkheden zoals budgetcoaching. Check de mogelijkheden hier.

Heeft deze informatie je geholpen?

Mogen wij we contact opnemen?