Linkedin Sales Navigator W3Jl3jREpDY Unsplash

Geld om van te leven

Opnieuw vaststellen beslagvrije voet

Ligt er beslag op uw inkomsten? Houdt u te weinig over om uw rekeningen te betalen? Dan kunnen wij opnieuw kijken naar de hoogte van uw beslagvrije voet. U hebt altijd recht op gedeelte van uw inkomsten.

Wat is de beslagvrije voet?

Wanneer er beslag wordt gelegd op uw inkomsten gaat een deel van het geld dat u normaal ontvangt van uw werkgever direct naar de deurwaarder. Het gedeelte dat u zelf blijft ontvangen noemen we de beslagvrije voet. Dit bedrag moet u altijd minimaal ontvangen om uw rekeningen te kunnen blijven betalen.

Soms wordt de beslagvrije voet niet goed vastgesteld en houdt u te weinig geld over om andere dingen te betalen. Dit zorgt ervoor dat u alleen maar meer schulden krijgt. Dit is niet de bedoeling. Daarom kunnen we in die gevallen met elkaar kijken of u meer geld moet ontvangen en de deurwaarder minder.

Hoe zit de beslagvrije voet in elkaar?

De beslagvrije voet bestaat uit de meest belangrijke dingen die u moet kunnen betalen. Kosten voor een telefoon of internet abonnement worden niet in de berekening van de beslagvrije voet meegenomen. U moet dit betalen van de beslagvrije voet.

Ook een betalingsregeling voor een andere schuld telt niet mee bij het berekenen van de beslagvrije voet. De volgende dingen worden wel meegenomen:

  • Hoeveel personen wonen er in huis en wat is hun leeftijd?
  • Wat is het inkomen van de andere bewoners?
  • Hoeveel huur of hypotheek betaald u voor het huis?
  • Wat zijn de kosten voor de zorgverzekering?
  • Ontvangt u huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget?

Op basis van deze informatie kijken wij wat in uw situatie een juiste beslagvrije voet is.

Mijn beslagvrije voet opnieuw vaststellen

Wilt u graag dat wij kijken naar uw beslagvrije voet? Dan kan dit als wij beslag hebben gelegd op uw inkomsten. Wilt u het onderstaande formulier zo goed mogelijk invullen, dan kunnen wij de berekening uitvoeren. Het is heel belangrijk dat u de juiste bewijsstukken meestuurt. Alleen dan kunnen wij de berekening voor u uitvoeren.

In het formulier staat precies beschreven wat wij in uw situatie van u nodig hebben. Hebt u toch vragen? neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het invullen van het formulier. Telefonisch kunnen wij uw beslagvrije voet niet opnieuw vaststellen. Wij moeten hiervoor een volledig ingevuld formulier ontvangen.

Heeft deze informatie je geholpen?

Mogen wij we contact opnemen?