Dashboard Lavg 2

LAVG Overheden

Over ons

LAVG Overheden is een deurwaarderskantoor gespecialiseerd in het invorderen van lokale belastingen voor de publieke sector. Dit betekent dat we gemeenten, waterschappen en andere overheidsinstanties helpen bij het innen van onder andere afvalstoffen-en rioolheffingen, onroerendezaakbelastingen (OZB) en parkeerboetes. Daarbij helpen we onze opdrachtgevers in het gehele invorderingsproces: van het opleggen van de aanslag tot de tenuitvoerlegging van het dwangbevel.

Onze visie op invorderen

Als iemand zijn of haar gemeentelijke belasting niet op tijd betaalt, is er vaak wat aan de hand. Soms is het een kwestie van gewoonweg vergeten te betalen, de andere keer is de oorzaak meer ingrijpend. Bijvoorbeeld omdat iemand zijn of haar baan is kwijtgeraakt of onverwachts voor hoge uitgaven is komen te staan.

Juist omdat we weten dat niet iedere situatie hetzelfde is, passen we ook onze aanpak hierop aan. We spannen ons in om de belastingplichtige met zo weinig mogelijk stress en tegen zo laag mogelijke kosten te helpen bij het oplossen van de betaalachterstand. Onze communicatie is helder en begrijpelijk, we geven duidelijke informatie over de situatie én mogelijke oplossingen.

 Kan en wil iemand betalen? Dan maken we betalen zo gemakkelijk mogelijk. Weten we dat iemand wel wil, maar niet kan betalen? Ook dan zoeken we naar een passende oplossing. Onze aansluitingen op het Schuldenknooppunt en het Collectief Schuldregelen van de NVVK staan in die gevallen garant voor een snelle schuldregeling.

Kortom; we streven altijd naar de best passende betaaloplossing die aansluit bij de persoonlijke situatie van de belastingplichtige. Dat is incasseren met financieel én sociaal rendement. En dat is waar we het allemaal voor doen toch?

LAVG Gerechtsdeurwaarders

We zijn onderdeel van LAVG Gerechtsdeurwaarders, een landelijk werkend gerechtsdeurwaarderskantoor met ongeveer 300 medewerkers. LAVG heeft vestigingen in Groningen en Leiden en werkt onder meer voor zorgverzekeraars, energieleveranciers, financieel dienstverleners en woningcorporaties.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u kennis maken met LAVG Overheden? Kom met ons in contact.

Heeft deze informatie je geholpen?

Mogen wij we contact opnemen?